Kan hypnos verkligen hjälpa dig att somna?

 

Om du någonsin har kämpat för att sova kommer du att veta vilken inverkan det kan ha på ditt dagliga liv och hur utmattande det kan vara. Sömnlöshet kan göra det riktigt svårt att somna eller att sova och kan orsaka förödelse i våra liv.

1 av 3 personer kämpar varje natt för att kunna sova

Den främsta orsaken till sömnlöshet är vanligtvis stress och oro. Att inte kunna somna kan orsakas av många olika faktorer  tex kost och  mediciner , även om det vanligtvis är livsstil och ohjälpsamma sömnvanor, som lätt kan förbättras för en bättre nattsömn.

Tack och lov finns det effektiva sätt att övervinna sömnlöshet, vilket kan göra stor skillnad i din livskvalitet.

Vilka är symtomen på sömnlöshet?

Bristen på sömn kan påverka våra relationer med nära och kära och familj, vårt arbetsliv och faktiskt hindra oss från att göra de saker vi vill. Din kropp behöver sömn för att återställa, föryngra och fylla på vår energidepå. När vi inte får vårt nödvändiga antal timmars sömn kan vi känna oss utmattade, stressade och det påverkar våra kognitiva förmågor.

Det är inte förrän du inte har det som du inser hur viktig sömn är för vår allmänna hälsa och välbefinnande.

 

Du är inte ensam.

De flesta människor kommer att uppleva sömnsvårigheter någon gång i livet och sömnlöshet är en vanlig sömnstörning som kan vara antingen:

 • Kort sikt – akut sömnlöshet, som varar i dagar eller veckor,
 • Långsiktigt – kronisk sömnlöshet, som kan vara i en månad eller mer.

 

Sömnlöshet sömnsymtom kan inkludera:

 • Svårigheter att somna
 • vakna upp runt 02.00 klarvaken
 • Vaknar innan väckarklockan och kan ej somna om
 • Vaknar och känner sig inte utvilad
 • Att känna sig sömning under dagen
 • känna oro, irritation och nedstämdhet
 • Kan inte koncentrera sig, fokusera på uppgifter eller komma ihåg saker

 

Effekter av sömnlöshet

 • Oro och stress
 • Irritabilitet och ansträngda relationer
 • Känner mig överväldigad och oförmögen att orka
 • Svårigheter att koncentrera sig eller utföra uppgifter till vanlig förmåga
 • Frustration över bristande funktion
 • Depression och ångest
 • Fler fel eller till och med olyckor

 

Alla som någon gång har legat vaken på natten och desperat försökt sova fast inte kan, kommer att veta hur det blir en ond cirkel. Desto mer du oroar dig och känner dig stressad över att du inte sover, desto mer vaken blir du. Så vad kan du göra istället?

 

Lösningen för att somna – och få en perfekt sömn

Den goda nyheten är att du lätt kan lära dig att somna genom att behandla den bakomliggande orsaken, så du kan vanligtvis bli bättre med enkla men effektiva tekniker som du kan göra själv hemma.

 

Den primära orsaken till sömnlöshet är ofta stress, ångest och oro. Du kan känna dig orolig över en situation, en svår dag framför dig, även rädslan att du sover för lite kan få dig att sova mindre. Den ständigt pågående konversationen i våra sinnen blir en ond cirkel och  denna stress och ångest kan komma i många olika former, ibland kanske du inte ens ver vad som orsakar det.

 

Det första steget för att lära sig att somna är att förstå varför du inte sover. Om din sömnlöshet beror på miljömässiga/externa problem, såsom bullriga grannar eller ett obekvämt rum, tänk på hur du kan göra din sovplats så fridfull som möjligt.

 

Hur du somnar snabbt Ändra dina sömnvanor

 

En av principerna runt Somna snabbt och varför det kan vara så effektiv för att komma till grundorsaken till alla problem, är att den använder den mest grundläggande principen – ditt sinne. Lär dig att få ditt sinne att arbeta för dig, inte mot dig, för bättre sömn.

 

Det är värt att komma ihåg att ditt sinne gör vad det tror är i ditt bästa intresse och det lär sig genom upprepning.

 

Det tar minst 21 dagar att helt släppa taget om ovanor och skapa en ny. Det är därför det är så viktigt att hålla sig till en läggdagsrutin, du måste träna din kropp och ditt sinne för att släppa gamla vanor och ersätta dem med nya positiva beteenden.

Vad vi måste komma ihåg är att våra sinnen är anslutna till att hålla oss vid liv. Rädsla, ångest och stress aktiverar ett vaket och ett alarm tillstånd, vilket i huvudsak aktiverar ditt autonoma nervsystem, vilket gör att du känner dig väldigt vaken och “på”.

När detta händer kommer det att bli väldigt svårt för dig att falla i en djup obruten sömn. Ditt omedvetna säger till dig: ‘Jag kan vara i fara. Jag måste vara alert och agera snabbt om något händer. Och eftersom ditt omedvetnas uppgift är att hålla dig trygg vill den inte  somna för din egen säkerhet.

 

Så hur kan du somna snabbt? Du behöver lära ditt omedvetna att det är okej att slappna av och sova. Det är dags att stänga av det som håller dig vaken på natten och ersätta det med en perfekt djup obruten sömn.

 

ANMÄL INTRESSE FÖR SÖMNGRUPP 2023

Somna snabbt är designad för att hjälpa dig att somna. En avkopplande hypnotisk ljudfil som du kan lyssna på, som en del av din sömnrutin i minst 21 dagar,  för att bryta din sömnlöshet och njuta av energigivande sömn, enkelt och utan ansträngning.

Lär ditt sinne att du inte behöver känna dig pigg vid läggdags.